Peter Robinson (født 1950) er en engelsk forfatter fra Yorkshire, bosiddende i USA. Af Peter Robinsons mange krimier om og med chefkriminalinspektør Alan Banks udkom første danske titel, I en tør tid, i 2003. Siden er yderligere en håndfuld af Robinsons romaner oversat til dansk.

Robinsons romaner er både helt sine egne og ligger i forlængelse af traditionerne fra politikrimien og især den nyere britiske politiroman. En genre, som siden 1960'erne og 1970'erne med forfattere som P. D. James, Colin Dexter og i nyere tid Ian Rankin konstant forsøger at forny traditionen fra guldalderkrimien.

En stærkere realisme, politimanden i stedet for detektiven, mellemmenneskelige relationer på stationen og temaer som korruption, voldsomme overgreb, seriemord og et ofte pessimistisk verdensbillede er nogle af tendenserne. Samtidig er geografien central. De lokale forhold, egnen, landskabet får sit eget liv og spiller undertiden en afgørende rolle i krimierne. Det gælder således også i Robinsons tilfælde, hvor den sympatiske chefkriminalispektør Alan Banks udforsker Yorkshire-egnens gåder og forbrydelser i stramt komponerede og velgennemtænkte plots.

For Kold som graven, modtog Peter Robinson Palle Rosenkrantz Prisen under Krimimessen i 2006. Her udtalte Det danske Kriminalakademi følgende om Kold som graven: "Romanen følger det kendte engelske mønster: En ensom, egensindig politimand, der effektivt efterforsker en indviklet sag. Robinson er imidlertid mere end blot én af de mange. Han graver dybere, hans personer er mere nuancerede. Plottet er struktureret præcist og vævet forbløffende godt ind i romanens handling. En engagerende og usædvanligt spændende politiroman".

I en kold tid. 1999. Læst april 2018
2. Kold er graven. 2007
3. Efterspil. 2006
4. alt for tæt på. 2006
5. Et spor af ild. 2007,
6. En personlig sag
7. Djævelens ven. Læst juni 2018.
8. Mørkespil. 2011
9. Tracy. 2012