Om Danmark Læser dagen:

Danmark Læser Dagen løber af stablen på Verdens Bogdag den 23. april 2015. På denne dag deles mange tusinde bøger ud til danskere, der sjældent læser skønlitteratur. Hvor og til hvem, bøgerne deles ud, er helt op til de bogelskere, der melder sig som uddelere på dagen. Det kan være på arbejdspladser, i idrætsklubber, i nabolaget, på gader og stræder eller på plejehjem, i fængsler og på sygehuse.

Alle opfordres til at melde sig som uddelere og være med til at sprede læseglæden ud i hver eneste afkrog af landet.

Danmark Læser Dagen er en del af Kulturministerens landsdækkende kampagne Danmark Læser, der skal få flere til at læse mere. Ifølge en undersøgelse fra Kulturministeriet, læser hele 40 % af den danske befolkning sjældent eller aldrig.

Det vil Danmark Læser lave om på, og første skridt på vejen har været en konkurrence, hvor 12 kommuner dyster om at blive Danmarks bedste læsekommune. Gennem kreative og nyskabende læseprojekter styrker kommunerne læseglæden rundt om i landet og engagerer en hel masse mennesker i det sociale fællesskab omkring læsning. Kåringen af Danmarks bedste Læsekommune finder sted i marts 2015.

Bøgerne
Den 27. januar løftede vi sløret for hvilke bøger, der skal deles ud den 23. april – i alt 100.000 skal ved boguddeleres hjælp finde vej til de 40 % af danskerne, der sjældent eller aldrig læser. Titlerne er:

  • Bavian af Naja Marie Aidt
  • Den sønderjyske farm af Erling Jepsen
  • Hævn af Robert Zola Christensen
  • Drager over Kabul af Morten Hesseldahl
  • Og sådan blev det af Maren Uthaug