Ann Rosman er svensk forfatter. Rosman debuterede med Fyrmesterens datter, der er første bind i en planlagt serie om kriminalassistent Karin Adler fra Göteborg. Bøgerne er historiske spændingsromaner og foregår alle mest i Marstrand.

Om Mercurium: Den sande historie om Metta Fock – den eneste kvindelige fange på Carlstens Fæstning.

År 1806: Metta Fock står for retten, mistænkt for mordet på sin mand og to af sine børn. Under rettergangen nægter hun sig skyldig, men bliver dømt til at ’sidde på bekendelse’ i Carlstens fæstning, indtil hun erkender sin skyld, eller dør – hvad der end sker først. Uden mulighed for kontakt med omverdenen, og uden penge eller papir, begynder hun i stedet at brodere, og ord for ord begynder en desperat nådeansøgning, at tage form.

År 2011: Der afholdes et stort maskeradebal på fæstningen. Toppen af Sveriges society er der, men inden aftenen er ovre, har to mennesker mistet livet. Indgangene har været spærret af og under opsyn hele aftenen, og ingen kan være kommet hverken ind eller ud. Findes morderen blandt de 140 gæster? Kriminalinspektør Karin Adler hidkaldes, og optrævlingen af puslespillet kan begynde …

Bibliografi

Fyrmesterens datter (2010)
Sjælekisten (2010)
Porto Francos vægter (2012)
Mercurium (2015)