Tirsdag den 13. marts 2018
Gang: 0 km. Totalt i 2018: 402 km

Cykling 9  km. Totalt i 2018: 14 km.

"Trettende marts. Det er tåget.
Natanel, jeg har fået lyst til at fortælle dig noget. Lidt løst og fast. Eller jeg har bare brug for én at tale med. Meget har jeg jo ikke at fortælle.
Det er trettende marts, Natanel. Og fredag.
Det er tåge udenfor. Det er tidligt på eftermiddagen, men det er så mørkt, at jeg knap kan se, hvad jeg her sidder og skriver i min stue. Naa-ja, det betyder jo heller ikke noget.
Trettende marts. Taage."

I 1950 udkom Martin A. Hansen med "Løgneren", der er en lille, men meget stor bog.
Bogen kan kort beskrives som en suveræn psykologisk skildring af øboeren Johannes Vig`s splittelse,

Ikke mange læser mere Martin A. Hansen, der slet ikke er nem at have med at gøre i 2018.
Som det ses overfor, er det den 13. marts, og i respekt for bogen markerer jeg hvert år denne dag.
Det være hermed sket.

Da jeg var dreng ville jeg så forfærdelig gerne lære at spille harmonika. Jeg kan ikke huske, hvad der gav mig disse lyster.
Det endte med, at jeg fik en harmonika og jeg husker, at den blev leveret af musikforretningen Jac. Jørgensen i Aalborg.
Den kostede 150 kr.
Hvis vi nu siger, at jeg var 13 år, foregik dette i 1961, og i følge Danmarks statistik svarer det til ca 1900 2018-kroner.
Et kæmpebeløb.
Det blev aldrig den store succes. Jeg forsøgte at lære at spille, og jeg var endda på et tidspunkt i et lille "øveorkester", men det lykkedes aldrig helt.
Det tænkte jeg på, da jeg i aftes sammen med en god ven besøgte en skole i Tarm, hvor en flok ældre musikanter holdt "udvidet øveaften".
Det var rigtig hyggeligt, og det var vi ca 50 tilskuere, der syntes.
De havde lidt problemer med at holde takten, men vi var taknemlige og skrålede med, når vi kunne og klappede rigtig meget.
Hmmmm, under andre omstændigheder, kunne det have været mig, der sad i sådan et seniororkester, men sådan skulle det ikke være.
Hvis der er en koncert i nærheden, hvor de er en anelse bedre til at holde takten, vil jeg gerne være blandt tilskuerne.
Og der var kaffe og kage i pausen.
Fin dag med plusgrader og ingen regn.
Vasketøjet bleev næsten tørt, og cyklen blev rørt.
Det var den glad for :-)